Gyűjtőtársak honlapjai
Látogasd meg a honlapom, kattints a fenti bannerre!
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Gábor bátyánk (reméljük, nem sértő a megszólítás) hetven esztendővel ezelőtt, 1950-ben vehette át mérnöki oklevelét a Műegyetemen. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem ünnepséget rendezett, melyen a több évtizeddel ezelőtt végzett mérnökök munkáját ismerték el egy oklevél átadásával. A „vasdiplomát” a 70 évvel ezelőtt végzettek kapták, köztük Heckenast Gábor is.Az egyetem ünnepi ülése az Károlyról elnevezett előadóteremben volt. A hely kiválasztása – mint az előadók elmondták – nem véletlen, Simonyi munkássága példaértékű.
Az ünnepségen a Himnusz eléneklése, valamint a megnyitó és a megjelenteket köszöntő szavak után a Villamosmérnöki és Informatikai Kar vezetői rövid ismertetést adtak az intézmény mai helyzetéről. Az ünnepi hangulatot emelendő zenehallgatás után sorra megtörtént az oklevelek átadása, elsőként a „rangidős” hetven évvel ezelőtt végzetteknek. 

Az összejövetel végén pedig a villamosmérnöki képzés 1950 körüli megindításáról emlékeztek meg, az addigiak még gépészmérnökként végeztek. („Ablak sem volt, csak a helye a teremben” – jellemezte Gábor bátyánk a háború utáni állapotokat.) 

Gratulálunk Heckenast Gábornak a vasdiplomához, az eddig elért eredményeihez, további sikereket és jó egészséget kívánunk!

Irházi Sándor
Additional information